~TRIMESTER 1 ~
3. KEKACANG (BEANS)
Kacang sememangnya kaya dengan sumber protein dan serat. Pengambilan kacang pada awal trimester boleh membantu meredakan masalah sembelit di mana kebanyakan wanita hamil akan mengalami masalah ini sewaktu tempoh kehamilan . Kacang juga kaya dengan asid folik dan zat besi.
4. LADA BENGGALA MERAH (RED BELL PEPPERS)
Mungkin ramai yang tidak tahu lada benggala mengandungi 2 kali kandungan vitamin C berbanding lada benggala hijau, dan yang lebih menarik sebiji lada benggala merah yang besar mengandungi 209mg vitamin C, 3 kali lebih vitamin C berbanding sebiji buah oren! Vitamin C penting untuk pertumbuhan dan perlindungan tisu badan , selain membantu penyerapan zat besi dengan lebih cepat.
NANTIKAN ENTRY SETERUSNYA UNTUK MENGETAHUI 10 MAKANAN TERBAIK IBU HAMIL.
Nikmati kehamilan yang sihat bertenaga dan bayi yang cergas dan aktif dengan SUPLEMEN IBU HAMIL SHAKLEE
No comments :
Post a Comment